Eğitimde Yenilikçilik: Gençlerin Eğitimdeki Değişimlere Etkisi
- Bu konu 24 yanıt içerir, 8 izleyen vardır ve en son 1 ay 3 hafta önce tarafından güncellenmiştir.
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.
Öğretmenler, sürekli eğitim programlarına katılarak, dijital araçları öğrenerek ve öğrenci geri bildirimlerine açık olarak yenilikçi eğitim yöntemlerine adapte olabilirler.
Sanal gerçeklik (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) eğitimde nasıl kullanılıyor? Sinopta hiç bu gözlükleri kullanan okul var mı?
VR ve AR, öğrencilere teorik bilgileri uygulamalı olarak deneyimleme fırsatı sunar. Örneğin, VR sayesinde tarih derslerinde antik uygarlıkların sanal gezileri yapılabilir veya biyoloji derslerinde insan anatomisi 3D olarak incelenebilir. Maalesef henüz böyle bir okul yok. Proje destekleri ile gelecekte bu yenilikçi teknolojileri de kullanacağımızı umuyoruz
Barış bey teknoloji ile ilgili sorular sormuş. Eğitimde yenilikçilik için en büyük engeller neler? Nasıl aşılabilir? teknolojiden konuşulmuş ama engellerden konuşulmamış.
Bütçe yetersizliği, geleneksel eğitim anlayışının direnmesi ve öğretmenlerin yeterli eğitim almaması gibi engeller bulunmaktadır. Bu engeller, teknoloji yatırımları, öğretmen eğitimi ve politika değişiklikleri ile aşılabilir.